• 0345 - 632400
  • Ma - Do 10:00 - 18:00 | Vr 10:00 - 21:00 | Za 10:00 - 16:00 | Zo gesloten

Keuken tegels

Veel mensen die hun keuken gaan verbouwen of die een nieuwe keuken aanschaft maken gebruik van tegels aan de muur. Tegelen is een manier om de betonnen kant van de muur te bedekken. Net zoals behang of muurverf en gestucte muren. Tegelen wordt al eeuwen oud gebruikt bij de Romeinen. ze werden gebruikt op de grond om karren er beter er over heen te laten rijden. Ook werden ze gebruikt als decoratie aan de muur in badhuizen. In deze tijd worden de muurtegels gebruikt voor keukens en badkamers. Deze tegels zijn verkrijgbaar bij bouwmarkten en gespecialiseerde bedrijven in tegels.

Kleuren met materialen

De meeste mensen kiezen voor een ontwerp wat modern is. Een strakke keuze die bij je huisstijl past. Je ziet in de huizen die wat ouderwets zijn vaak wat donkere bruine kleuren. In de modernere huizen wordt er steeds meer gekozen voor een strakke egale kleur zoals wit. Wit maakt de keuken ruim en schoon. Het geeft een frisse blik op je keuken. Ook wordt er vaak gekozen voor een combinatie tussen zwart en wit. De zogenoemde domino stenen. De tegels worden gemaakt in een fabriek van cement en komen daarna terecht bij een groothandel. Bouwmarkten hebben altijd een ruim assortiment van de tegels om de klant zo veel mogelijk te laten zien van wat er op voorraad is.

Tegeltoppers

Wat je nu veel ziet zijn tegelstroken die vooral erg populair zijn. De lange stroken kun je overal op toepassen en blijven tijdloos. Ook de traditionele metro tegels uit Londen worden nog altijd veel gebruikt. En de natuurstenen doen het nog altijd enorm goed in de keukens al moet je ze regelmatig schoonmaken door etensresten en vetten op de tegels. Het beste is om de tegels schoon te maken met wat warm water met een klein beetje zeep. De tegels zullen gaan glimmen en een klein beschermlaagje ontwikkelen om zich te beschermen tegen vetten. Natuurstenen geven nog een wat extra effect mee aan de keuken waar je zo trots op bent. Ze geven een schone blik en ze gaan zeer lang mee. Ze moeten gelijmd worden met een een normale kit lijm. nadat ze gelijmd zijn kunnen ze gevoegd worden. Het liefst met een zo klein mogelijke voeg zodat de tegels prachtig op elkaar aansluiten. Laat de tegels ongeveer 24 uur drogen. Dit is zeer belangrijk.

Vloertegels in de keuken

Niet alleen wandtegels in de keuken zijn populair. Ook de vloertegels doen het goed in de keukens. De reden waarom er steeds vaker voor vloertegels wordt gekozen is omdat ze zeer makkelijk schoon te maken zijn. In een keuken wordt vaak geknoeid en dus is het fijn om de vlekken makkelijk te verwijderen. Grote vloertegels worden het meest gebruikt. Dit is wat voordeliger voor de meeste mensen. Je ziet dat de grijze en de bruine tegels het meest gelegd worden. Ze geven een moderne en strakke look. Voor de tegels wordt meestal gebruik gemaakt van Keramische tegels en Portugese cement tegels. Deze kunnen prima tegen een stootje wat ook zeer belangrijk is in een keuken.

Onderdeel van . Website door