• 0345 - 632400
  • Ma - Do 10:00 - 18:00 | Vr 10:00 - 21:00 | Za 10:00 - 16:00 | Zo gesloten

Badkamertegels combineren

Badkamertegels kun je op veel verschillende soorten manieren combineren. Zowel voor de wand als voor de vloer. Laatste tijd worden er veel vloertegels voor de wand gebruikt, dit omdat het voor een mooie combinatie zorgt. Zo zijn er ook andere manieren om badkamertegels te combineren. Je kunt namelijk ook in de badkamer een combinatie maken tussen verschillende prints. Kies een kleurenpalet waarbij beide kleuren een mooie combinatie vormen.

Mozaik tegels

Badkamertegels koop je niet zomaar, de tegels zijn een van de eerste dingen die als eerste opvallen in een ruimte. Het vervangen van badkamertegels gaat ook niet snel gebeuren. Als je de badkamertegels gaat kopen moet je dus een belangrijke keuze maken. Advisering voordat je de tegels gaat kopen is wel van belang.

Mozaik komt ook heel vaak voor zowel op de wand als op de vloer. Je hebt bij dit soort tegels de keuze uit natuursteentjes of vierkant mozaiktegels. Ze komen voor in verschillende materialen bijvoorbeeld steen, glas of tegel. Natuursteentjes worden het vaakst op een mozaikvel verkocht. Bij mozaiktegels heb je veel keuze uit grootte, kleur en vorm. Daarom kun je gemakkelijk de beste tegels kiezen die bij je past. Badkamertegels kan je combineren voor een leuke sfeer in je badkamers. Een combinatie tussen mozaieksteentjes en badkamertegels zal er heel fraai uitzien.

Natuursteen

Je hebt verschillende soorten natuurstenen. Marmer is een kalkhoudende steensoort die bestaat uit samengeperste plant- en dierenresten. Marmer is beschikbaar in veel verschillende soorten kleuren.

Het is heel kras- en vlekgevoelig. Zuurhoudende en kalkoplossing kunnen het wel beschadigen. Maar als je marmer impregneert. dan wordt het vlek- en watervast en is het dus makkelijker om te onderhouden. Marmer zie je meestal op de vloer of aan de wand. In warme landen zie je marmer vaak op straat, op de stoep of op de pleinen. Of als bekleding van bepaalde gebouwen.

Graniet is een natuursteen dat je vaker tegenkomt in de keuken als aanrechtblad, omdat het hittebestendig is. Het bestaat uit kwarts (90%), veldspaat en glimmer. Maar op de vloer en de wand is het ook mogelijk om graniet aan te leggen.

Leisteen is een splijtsteen . Het is harder dan marmer en daarom ook minder krasgevoelig. Het kan ook slecht tegen zuurhoudende middelen. Leisteen bestaat ook uit verschillende kleuren. Het wordt ook vaak op de wand en vloer toegepast, maar het wordt ook voornamelijk buiten geplaatst, bijvoorbeeld als dakbedekking of op een terras.

Hardsteen is een grijze kalkhoudende sedimentsgesteente dat niet zo hard is als graniet. Het kan echter wel slecht tegen zuren en daarom is het ook krasgevoelig. Dit materiaal bevat wel vaak fossielen. De Belgische hardsteen is het bekendst. Deze is namelijk duurder dan de Chinese, Ierse of Vietnamese hardsteen. Hardsteen kan zowel binnen als buiten toegepast worden.

Portugese tegels

Portugese tegels zijn heel erg geliefd omdat ze zo bijzonder zijn, en staan gegarandeerd prachtig in elke badkamer. Met deze tegels ontstaat er een mediterrane sfeer mee, en dan krijg je dat heerlijke vakantiegevoel terug. Je hebt Portugese vloer- en wandtegels. Vloertegels zijn iets dikker en ook slijtvast. Waar je wel op moet letten is dat je een vloertegel op een wand kan gebruiken maar andersom kan dit absoluut niet.

Onderdeel van . Website door